VAD ÄR FILLERS?

Vad är egentligen fillers och hur fungerar de?
 
Dermala fillers används för ansiktsestetiska behandlingar och injiceras i huden. De är utformade för att effektivt minska uppkomsten av oönskade rynkor, konturera och skapa volym och för att återuppliva huden. Dermala fillers är baserade på hyaluronsyra som är ett ämne som naturligt finns i din kropp.
 
Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturligt i nästan alla levande organismer. Det binder vatten och kan fungera som smörjmedel och stötdämpare i rörliga delar av kroppen, såsom leder. Det är också viktigt för transport av näringsämnen och för att reglera vattenbalansen i huden.
 
Fillers fungerar genom att öka hudens tillförsel av hyaluronsyra, det återupplivar och tillför volym till huden, omedelbart minskar utseendet på linjer och rynkor och ger ett naturligt mjukare utseende. Det är en mjuk injicerbar gel bestående av stabiliserad, icke-animalisk hyaluronsyra. Gelén är vävnadsvänlig och liknar den hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen. Det är långvarigt men inte permanent.
 
injektioner med fillers ger ett enkelt sätt att minska uppkomsten av rynkor, släta ut huden och ge ett mer ungdomligt utseende. Resultatet av en enda behandling kan ses omedelbart och kan pågå i cirka 6 till 9 månader.  Injektioner kan ge ett naturligt resultat som inte påverkar ansiktsuttryck som botox gör. När ditt ansikte förändras med tiden, kan fillers återskapa den förlorade volymen.
 
 
 
De vanligaste behandlade områdena är:
Näsa till munlinjer (nasolabiala veck)
mellan ögonbrynen (glabellalinjerna)
läppar (lägger till volym och form)