Fillers behandlingar

BTX

HIFU

Frågor och svar

FILLERS-HYALURONSYRA

Det är naturligt att få torrare och tunnare hud med åren, eftersom hudens förmåga att producera kollagen och elastin minskar. Vi har medfött höga halter av hyaluronsyra i kroppen, men detta lager minskar när vi blir äldre. Detta medför att huden får mindre stöd – ungefär som ett tält som tappar tältpinnar – och huden sjunker ihop så att linjer och rynkor utvecklas. Fillers fungerar som ett ansiktslyft som tillför volym till huden, och ger ett friskare och yngre utseende.

Gör det ont?

Behandlingen sker genom injicering av fillers/hyaluronsyragelén via en tunn nål. I fillers ingår ofta en viss procent lidokain(bedövning) samt att du kan välja att köpa till en mycket stark bedövning så minskar smärtan med injektionerna. Även om dessa upplevelser är individuella, nämner många att de knappt känner av behandlingen. Behandlingen lämnar heller inga ärr på huden. Det finns en mängd olika ämnen, optimala på olika områden i ansiktet – vi på Beauty Elite använder endast naturliga fillers med hudidentiska material. Tryggt och säkert!

Hur går behandlingen till?

En fillers-behandling tar vanligtvis 30-45 minuter, beroende på vilket område du vill behandla, och ger ett resultat som håller 3-12 månader. Den exakta tiden är individuell och därför svår att avgöra på förhand. Smärre svullnader eller blåmärken kan följa en injektionsbehandlingar – de försvinner i sådana fall efter 2-3 dagar och går utmärkt att dölja med makeup under tiden.

Exempel på behandlingar

Fillers kan användas av de flesta. Främst används de för att minska synliga linjer och rynkor samt till läppförstoring, men kan även ändra ansiktets struktur genom att framhäva vissa partier. En del av våra patienter har förlorat volym i ansiktet på grund av en mycket aktiv livsstil, exempelvis löpare. Fillers kan även användas för att motverka den naturliga volymförlust som börjar i ca 30-årsåldern.