Vad gör egentligen botulinumtoxin vilka områden kan behandlas?

Först är det viktigt att veta att botox finns i 2 olika varianter. Den som heter Botox är till för medicinskt syfte och den som heter Vistabel är till för estetik och dess syfte. Båda fungerar dock på samma vis men doserna kan vara mycket olika

Detta är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i antingen muskler, urinblåsans vägg eller djupt in i huden. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

 

När det injiceras i huden, påverkar Botox svettkörtlarna så att svettproduktionen minskar.

När det injiceras i urinblåsans vägg påverkar Botulinumtoxin blåsmuskeln så att urinläckage (urininkontinens) minskas. När det gäller kronisk migrän tror man att Botox blockerar smärtsignaler vilket indirekt förhindrar att migrän utvecklas. Dock är sättet som Botox fungerar på vid kronisk migrän inte helt klarlagt.

 

Boka tid för att behandla bekymmersrynkan med botox

Att ha såkallade bekymmersrynkor eller arg rynkor mellan ögonbrynen beror på aktiva muskler i de såkallade glabellamusklerna. Dessa sitter mellan ögonbrynen och några över brynen. Genom att injicera botox i  de exakta mängder och ett visst antal enheter kan vi släta ut huden och minska huvudvärk som ofta uppstår vid långvarig koncentration vid datorn, mobiler eller ipads. 

Vi arbetar med Allergan Botox vilket är världens vanligaste neurotoxin och väl beprövat

Telefon E-post Boka online